PolitikaVesti

Leković: SNS zadovoljan dešavanjima u gradu

Iz gradskog odbora Srpske napredne stranke ističu zadovoljstvo što se proteklih meseci realizuju brojni projekti za dobrobit svih građana . Infratrukturni radovi, a i brojne akcije pomoći pred početak školske godine, šire pozitivnu atmosferu u našem gradu i utiču na to da Novi Pazar svakog dana izgleda lepše , a da takav bude, najviše se trudi lokalna samouprava”, rečeno je između ostalog na konferenciji za novinare gradskog odbora SNS-a.

Član gradskog odbora Srpske napredne stranke Radoje Leković izražava zadovoljstvo izvođenjem brojnih infrastrukturnih projekata u aktuelnoj građevinskoj sezoni, a koje grad Novi Pazar realizuje uz pomoć Vlade Republike Srbije. Jedan od njih je i rekonstrukcija mosta na Banjskoj Petlji.

Leković podseća da grad u saradnji sa Ministarstvom privrede realizuje značajan projekat uređenja Ulice Dimitrija Tucovića.

“Više je nego dovoljno razloga, da Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Pazar, iskaže zadovoljstvo trenutnim dešavanjima u gradu, znajući da su svi veliki infratrukturni projekti direktno podržani od strane Vlade Republike Srbije, sa Srpskom naprednom strankom na njenom čelu i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji daje bezrezervnu podršku i ulaže mnogo energije ubrzanom razvoju našeg kraja“, rekao je Leković.

“Iz gradskog odbora SNS-a podsećaju da je grad Novi Pazar obezbedio novac za kupovinu komplete aškolskog pribora , ali i jednokratnu pomoć samohranim roditeljima pred početak školske godine.
Radovi na rekonstrukciji mosta na Banjskoj petlji odvijaju se prema planu. Ono što možemo da potvrdimo je da će radovi biit okončani do kraja gradjevinske sezone a sve učesnike u saobračaju molimo za strpljenje, jer su se u toku radova pojavile i neke nepredvidjene okolnosti, koje su produžile rok završetka radova. Trenutno se radi na armiranju kolovozne ploče, zatim slede radovi na prilazu mostu. Ostaje još rekonstrukcija druge strane mosta i posle toga on će biti kompletno završen. Kada most bud završen, biće izuzetno funkcionalan i dugog veka.
Asfaltiranje ulice Dimitrija Tucovića doprineće rasterećenju saobraćaja u centru Novog Pazara.Proteklih dana asfaltiran je prvi deo ulice u dužini od 400 metara, a drugi deo u istoj dužini, asfaltiraćemo u narednim danima. Radovi u toj ulici predviđaju i kompletno postavljanje kišne i fekalne kanačizacije i osvetljenja. Napominjemo da je u ulici Dimitrija Tucovića već urađena biciklistička staza ali i potpuno sanirano korito reke Raške. Ovaj veliki infrastrukturni projekat realizuje se sredstvima Ministrastva privrede i Grada Novi Pazar“, dodaje Leković.

Leković izražava zadovoljstvo što sada đaci Ugostiteljsko turističke škole imaju bolje uslove za izvođenje nastave.

“Još jedan veliki insfrastrukturni projekat je uređenje Ugostiteljsko—turističke škole, koji je omogućio bolje uslove za učenike i osoblje te škole. U toj školi zamenjena je kompletna stolarija, popravljena je fasada na školi, okrečena je cela škola kao i bolja intrenet vezu, dok su četiri učionice dobile su nov inventar, klupe, stolove, nove table.Poboljšanje kvaliteta nastave, kao I poboljšanja materjalno-tehničkih uslova rad, biće u našem fokusu, jer Gradski odbor SNS Novi Pazar, veliku energiju I trud ulaže da obrazovanje dobije najviše I da se stvore najbolji uslovi za rad“, kazao je Leković.

On je podsetio da je politika koju zastupa ova stranka bolja država za sve građane.

 

Podeli