PolitikaVesti

Tužilaštvo reklo: Ratni zločinac Šešelj laže! Ljajić čist!

Nakon što je u više navrata, optuženi ratni zločinac i vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije izneo neosnovane optužbe na račun potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića iz Tužilaštva stiže poslednja reč: Šešelj laže!

Naime, Ljajić je Tužilaštvu za organizovani kriminal 14. januara ove godine dostavio podnesak i zatražio da ga obaveste da li se protiv njega vodi neki krivični postupak za neko od krivičnih dela za koje se gonjenje pruzima po službenoj dužnosti, a posebno za delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 KZ.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal u dopisu koji potpisuje zamenik tužioca za organizovani kriminal Zoran Babić, a u koji je RTV Novi Pazar imala uvid, stoji:

”Ovim putem Vas obaveštavamo da je ovo tužilaštvo izvršilo tražene provere preko Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i uvidom u pisarnicu ovog tužilaštva, nakon čega je utvrđeno da se protiv Vas ne vodi bilo kakav krivični postupak za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, pa tako ni za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 KZ’’

Podsećamo, Šešelj je optužbe na račun ministra Rasima Ljajića iznosio u više navrata.

Ljajić je i tada odgovorio da bi, posle tako ozbiljnih optužbi, javni tužilac morao da reaguje.

”Ili on da odgovara za laži, ili ja da odgovaram za to za šta me optužuje. Ili on da završi u zatvoru, ili ja. A mene, koji ni prekršaj nisam napravio, optužuje osuđeni ratni zločinac, iako je posle sličnih napada u Skupštini ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 50 puta ponovio da policija nema takve informacije” kazao je, između ostalog tada Ljajić.

U nastavku teksta nalazi se odgovor Tužilaštva za organizovani kriminal koji RTV Novi Pazar stavlja na uvid javnosti.

 

Senada Kalić

Podeli