Plavi u Dobanovcima (nedelja, 16.00)

Trener Novog Pazara Vladica Petrović rekao je uoči gostovanja ekipi Budućnosti iz Dobanovaca, u trećem kolu plej-auta za opstanak u Prvoj ligi Srbije, da je najvažnije da se njegova ekipa podigne posle poraza od Trajala na domaćem terenu.

“Imali smo dve pobede u nizu, ali protiv Trajala nismo izdržali pritisak. Taj meč bio je za nas više od igre. Cilj je da ostanemo neporaženi, odnosno da probamo da kući donesemo sva tri boda”, rekao je Petrović.

Novi Pazar je pre dva dana raskinuo saradnju s trenerom Neškom Milovanovićem, pa će ekipu u nastavku sezone predvoditi Petrović, koji je sedeo na klupi i tokom jesenje polusezone, uz pomoć Emira Lotinca i Elvedina Halkovića.

Pet kola pre kraja, Budućnost ima 23 boda i treća je u plej-aut grupi, dok je Novi Pazar poslednji sa 12 bodova.

“Posle Budućnosti imamo četiri utakmice u kojima, na papiru, možemo da računamo na pobede. Uz neki kiks Bečeja, mogli bismo da razmišljamo o opstanku”, ocenio je Petrović.

On ne računa na kažnjenog kapitena Irfana Vusljanina, povređene Mirsada Brunčevića i Emira Hazirovića, te nedovoljno oporavljene Omegu Robertsa i Edina Selimovića.

Budućnost i Novi Pazar igraju sutra od 16.00 na stadionu u Dobanovcima.

M. Minić

Podeli