DruštvoVesti

U okviru ekološke akcije očišćeni “Borići”, prostor oko zgrade Lepa Brena i deponija kod Robne pijace

Na nekoliko lokacija u Novom Pazaru i ove subote održane su ekološke akcije, ovoga puta kao deo obeležavanja Dana grada 20.aprila. Odred izviđača “Sandžak”i učenici Ekonomsko trgovinske škole čistili su Boriće, meštani zgrada Lepa Brena i članovi organiazcije Otvorena ruka sredjivali su prostor oko istoimene zgrade dok su zaposleni u JKP “Gradska čistoća” sredjivali deponije oko Robne i zelene pijace i u naselju Erozija.

Odred izviđača “Sandžak” i predstavnici lokalne samouprave danas su učestvovali u još jednoj akciji čišćenja na izletištu “Borići”. U sklopu proslave Dana grada #558 osim čišćenja, organizovano je i predavanje o uzrocima šumskih požara. Član gradskog veća Mirsad Jusufović, rekao je da je ovo predavanje ima za cilj da pokaže kako treba da volimo i čuvamo svoj grad.

“Danas smo sa predstavnicima vatrogasne jedinice održali predavanje mladim izviđačima o uzrocima šumskih požara i opasnostima koje oni nose. Saznali smo da neodgovo paljenje rastinja prilikom čišćenja domaćinstava izaziva u proseku 15 požara dnevno. Edukacijom i preventivnim delovanjem možemo pokazati kako da čuvamo svoj grad od požara “, rekao je Jusufović.

Akciju i predavanje podržali su Nacionalni demokratski institut i KC “Damad”.

Podeli