DruštvoVesti

dr Meho Mahmutović i ove godine na Molitvenom doručku u Vašingtonu

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i ove godine biće u delegaciji Srbije koja će početkom februara, na poziv američke administracije i predsednika Donalda Trampa, prisustvovati tradiocionalnom Molitvenom doručku. Mahmutović će tokom boravka u SAD, osim prisustva doručku čiji je domaćin Tramp, imati i niz važnih sastanaka u Kongresu, Senatu i Stejt departmentu sa predstavnicima američke administracije.

Nacionalni molitveni doručak tradicija je stara skoro sedam decenija. Traje nekoliko dana, a glavni događaj je molitva prvog četvrtka u februaru, u kojoj učestvuju predsednik SAD, članovi Kongresa, Senata, američki političari i vojni lideri, poznate ličnosti iz celog sveta. Pozivnice da učestvuju na tradicionalnom molitvenom doručku 7. februara u Vašingtonu dobili su ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović, potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković i prvi čovek SPO i njegova supruga Vuk i Danica Drašković kao i direktor opšte bolnice NOvi Pazar dr Meho Mahmutović. Svi oni su i 2018. bili deo tima koji je predstavljao našu zemlju ne ceremoniji, čiji je domaćin predsednik SAD Donald Tramp.

“Zadovoljstvo mi je što će se opet naći na Molitvenom doručku gde ću moći da se vidim sa značajnim ličnostima iz sveta politike, privrede. Radujem se što ću moći da ispričam šta je sve pozitivno napravljeno i uradjeno u našoj zemlji ali i Novom Pazaru” – rekao je Mahmutović.

Molitveni doručak se još od ustanovljavanja 1953. uvek organizuje u četvrtak, početkom februara, ali registracija gostiju počinje već u utorak. Sam doručak počine oko osam sati, a redovno se obraća predsednik SAD i jedna ličnost iz javnog života, čije ime ostaje u tajnosti sve dok ne sednete za sto i ne dobijete program. Suština ovog događaja jeste promocija jedinstva nacije, da se pokaže kako republikanci i demokrate mogu zajedno u interesu Amerike, pa da se i na druge zemlje prenese taj način razmišljanja.

K. R.

Podeli