DruštvoVesti

U Opštoj bolnici Novi Pazar počinju operacije kuka

Na Odeljenju za ortopediju Opšte bolnice Novi Pazar od naredne nedelje počeće da se obavljaju operacije kuka – najavio je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović. Neophodnu opremu je obezbedilo ministarstvo zdravlja a očekuje se da tri novopazarska ortopeda na godišnjem nivou izvedu 120 operacija kuka.

Da će se na novopazarskoj ortopediji dešavati velike stvari najavili su još u julu direktor opšte bolnice dr Meho Mahmutović i direktor Instituta Banjica dr Zoran Baščarević a u sklopu implementacije Strateškog sporazuma izmedju Opšte bolnice i velikih Kliničkih centara Srbije uz podršku ministarstva zdravlja . Tada je najavljeno da je plan da Opšta bolnica, tačnije ortopedija, preraste u regionalni Trauma centar.

“Naše odeljenje ortopedije dobilo je zadatak od ministarstva da na godišnjem nivou uradi 120 totalnih endo proteza kuka. Imamo dobre ortopede, njih trojicu, čekamo opremu koju obezbedjuej ministarstvo i krećemo odmah sa radom. Ovo je veliki korak za bolnicu ali i ceo grad” – najavio je Mahmutović.

Svi pacijenti iz Novog Pazara koji se nalaze na listama čekanja velikih Kliničkih centara mogu da se obrate ovdašnjoj ortopediji kako bi svoju operaciju obavili što pre.

K.R.

Podeli