Politika

Otpravnik poslova amabasade Malezije u Srbiji Nik Adi Arman razgovarao sa gradonačelnikom Biševcem

Otpravnik poslova amabasade Malezije u Srbiji Nik Adi Arman u prvoj je zvaničnoj poseti Novom Pazaru. Svoju dvodnevnu posetu započeo je razgovorom sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i saradnicima. Teme današnjeg sastanka ticale su se ekonomske i političke situacije u Novom Pazaru i mogućih nivoa saradnje pre svega u obrazovanju, kulturi, sportu ali i svim drugim oblastima.

“Ovo je moja prva poseta Novom Pazaru. Radujemo se da istražimo i upoznamo potencijale koje ima Novi Pazar, posebno u perspektivi odnosa Srbije i Malezije. Nakon razgovora sa gradonačelnikom Biševcem siguran sam da možemo računati na uspostavljanje dobre saradnje izmedju Novog Pazara i naše ambasade, odnosno naše zemlje” – rekao je nakon sastanka.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da Novi Pazar ima mnogo štošta da nauči od Malezije, kao jedne od najrazvijenijih zemalja Azije.

“Trudićemo se da uspostavimo što bolju i konkretniju saradnju sa Malezijom pogotovo na polju kulture, tradicije i običaja.  Upoznaćemo gosta sa gradom i nadam se da će još koji put doći” – rekao je Biševac.

Nakon posete Gradskoj upravi otpravnik poslova amabasade Malezije u Srbiji Nik Adi Arman nastavio je obilazak Novog Pazara posetom Tehničkoj i Školi za dizajn.

K.R.

Podeli