Društvo

Delegaciji Malezije predstavljen Novi Pazar, održan niz sastanaka

Nakon sastanka sa rukovodstvom Grada, otpravnik poslova amabasade Malezije u Srbiji, Nik Adi Arman razgovarao je i sa direktorima Tehničke i Škole za dizajn tekstila i kože. Gost se nakon zvaničnih susreta upoznao i sa ljepotama, turističkom ponudom Novog Pazara i aktivnostima Kancelarije za mlade.

Otpravnik poslova amabasade Malezije u Srbiji Nik Adi Arman koji je u prvoj zvaničnoj posjeti Novom Pazaru razgovarao je i sa rukovodiocima dvije novopazarske stručne škole. On se u pratnji domaćina, gradonačelnika Nihata Biševca upoznao sa kapacitetima i načinom rada, a svojim sagovornicima preneo je iskustva i modele organizovanja školstva u Maleziji.

Gost se nakon zvaničnih susreta u Gradskoj upravi i školama upoznao i sa kulturno-historijskim spomenicima, starom čaršijom i spomenicima kulture u Gradskom parku.

Nakon neformalnog obilaska grada i upoznavanjem sa historijom i osnivanjem Novog Pazara, otpravnik poslova amabasade Malezije u Srbiji Nik Adi Arman susreo se i sa rukovodstvom Turističke organizacije, gdje su mu predstavljeni svi potencijali ovog kraja. Na ovom sastanku razgovaralo se i o načinima i koracima koji će se preduzeti kako bi Novi Pazar počeli da posjećuju i turisti iz Malezije.

Gostu je predstavljena i sportska infrastruktura Novog Pazara, upoznat je sa sportskim ostvarenjima kolektiva i sportista ovog kraja.

Otpravnik poslova amabasade Malezije u Srbiji Nik Adi Arman posebno je bio zadovoljan nakon što mu je u Kancelariji za mlade predstavljen rad i aktivnosti te ustanove.

A. Ni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli