“Intenzivni programi treninga za mlade nezaposlene u Novom Pazaru”

Forum za kreativno delovanje u saradnji sa kompanijom SciEd Tehnologies krenuo je sa realizacijom projekta “Intenzivna obuka za mlade nezaposlene u Novom Pazaru”. Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Vrednost projekta je 2.900.600 hiljada dinara.

Projekat predstavlja profesionalni set obuka za mlade nezaposlene gde će polaznici steći i unaprediti veštine pisanja projekta, prezentacije i javnog nastupa. Program je namenjen nezaposlenima i visokomotivisanim ljudima, starosti do 30 godina. Konkurs za prijave je otvoren i traje do 8. decembra.

“Program podrazumeva i deo koji se tiče praktičnog rada sa lokalnim kompanijama gde će mladi ljudi to znanje koje dobiju kroz obuke moći da primene u rešavanju konkretnih problema na lokalu. Takođe, postoji deo koji se tiče mentorskog rada gde će učesnici programa imati priliku da sa mentorima i sa kvalitetnim predavačima i profesorima prođu kroz kompletnu tehniku pisanja predloga projekata na različite teme. Nadamo se da će ovo biti početak jednog kvalitetnog programa koji će se nastaviti i u narednim godinama. Kroz sam projekat je predviđeno da postoje dve runde obuka. Prva runda koja je namenjena mladima i nezaposlenima realizuje se u decembru, a druga runda obuka će biti u periodu između januara i februara 2019. godine”, rekao je izvršni direktor Foruma za kreativno delovanje, Almir  Smajović.

Nakon uspešnog završetka programa,  obezbedjeni su sertifikati renomirane kompanije SCiEd Tehnologies iz Beograda.

Poslovno tehničku podršku projektu dali su grad Novi Pazar, Regionalna Razvojna Agencija Sanžaka i Nacionalna služba za zapošljavanje.

N. H.

 

Podeli