Društvo

Nikšić: Oštrije kazne za one koji uništavaju rječna korita

” Osobe koje u narednom periodu budu uništavale rječna korita biće oštro sankcionisane jer je pojačan nadzor inspekcijskih organa”, najavio je koordinator za realizaciju projekta rekonstrukcije rječnih korita, Ćeho Nikšić. On je pozvao građane da čuvaju sve ono što je do sada urađeno sa ciljem da budu spriječena moguća izlivanja rijeka.

“Projekat  JP „Srbija vode“ u okviru kog se radi na sanaciji i rekonstrukciji oštećenih rječnih korita uspješno se sprovodi od prošle godine i već je realizovano šesdeset posto planirah radova na brojnim mjestima družinom rijeke Raške i Jošanice“, kaže da koordinator projekata, Ćeho Nikšić i ističe da je zbog velikih ulaganja važno da se zidovi očuvaju.

”Mjere će biti drastično pooštrene od strane inspekcijskih organa, a lica koja oštećuju rječna korita će biti sankcionisana. Zato apalujem na građane da ne rade ono što su do sada radili, jer veliki novac se ulaže da bi se sanirala mjesta na kojima su građani probili korita”, kaže Nikšić.

U proteklom periodu, na brojnim dijelovima rječnih korita pojedini građani su uništavanjem zidova doveli mnoga naselja u opsnost od mogućih izlivanja rijeka. Nikšić kaže da JP “Srbijavode” od sada maksimalno angažuje lokalnu i republičku inspekciju, a da će proces sankcionisanja biti znatno brži.

Podeli