Društvo

SPP branila nelegalnu rekonstrukciju Arap džamije

Stranka pravde i pomirenja održala je konferenciju za novinare na kojoj je govorio zamenik šefa odborničkog kluba te stranke Admir Muratović. On je uputio brojne neosnovane optužbe na račun rada gradske vlasti, ali i fukcionera vladajuće koalicije.

Na pitanja novinara da li se rekonskurkcija džamije vrši u skladu sa zakonom Muratović nije odgovorio, već nas uputio na izvođača radova , Islamsku zajednicu u Srbiji.

Napadajući vlast u Novom Pazaru, odbornik Stranke pravde i pomirenja Admir Muratović je na konefernciji za novinare branila Islamsku zajednicu što bez ikakvih potrebnih dozvola rekonstuiše Arap džamiju, kojoj se kako su  ranije tvrdili stručnjaci gubi autentičnost.

Tema konferencije bila je napadi na islamsku zajednicu, a tokom celog govora zamenika šefa odborničke grupe SPP-a Admira Muratovića, mogle su se čuti samo neosnovane optužbe na račun gradske vlasti.

“Sve što ima smisla i što ima dušu smeta bezdušnim ljudima”

O radovima na rekonstrukciji džamije Muratović nije hteo da govori već nas uputio na Islamsku zajednicu u Srbiji.

“Za sve informacije u vezi rekonstrukcije džamije obratite se Islamskoj zajednici”, rekao je Muratović.

Na pitanje da li to znači da Stranka pravde i pomirenja podržava nestručnu rekonstrukciju Arap džamije i na taj način podržava kršenje zakona Republike Srbije Muratović je odgovorio da ta partija podržava pravdu.

 

Podeli