Društvo

Uspešna saradnja Fonda HNK i Ambasade Pakistana

Stipendisti i članovi Fonda Hadži Nadžija Karabegović Agušević posjetili su ambasadora Pakistana u Srbiji i upoznali ga sa radom fondacije i budućim planovima. Oni su ujedno predstavili rad na knjizi “Hadži Nadžijin put” koja tek treba da izađe iz štampe.

Ambasador Pakistana u Srbiji, Sajed Adil Gilani, rekao je da je Hadži Nadžija primjer velikodušne žene i tokom sastanka pohvalio njenu oporuku, ali i ideju članova da ova fondacija proširi svoje djelovanje i na druge zemljame, od kojih je jedna od zemlja, Pakistan. Stipendisti i članovi fonda su podsjetili i na pomoć fondacije HNK koja je stigla u Islamabad u teškom trenutku za ovu zemlju kada su poplave pogodile Pakistan.

“ Fondacija Hadži Nadžija radi jedan veoma dobar posao, pomaže studentima različitih vjera u zemlji i kao što sam danas sazano njeni članovi žele da osnuju predstavništva fondacije u sedam zemalja, među kojima su Pakistan i Turska, da prošire svoj rad sa imenom jedne velike dame, čije ime mora biti poznato širom svijeta kao ime jedne od velikodušnijih muslimanskih žena”, rekao je ambasador, Sajed Adil Gilani.

Ambasador Pakistana je pozvao članove fondacije na svečano obilježavanje Nacionalnog dana ove zemlje što označava nastavak već uspostavljene dobre saradnje. Jedan od povoda ovog sastanka je priprema nove knjige pod nazivom “Hadži Nadžijin put“, a čijoj promociji će prisustvovati brojni ambasadori i ljudi iz javnog života.  Knjiga koja tek treba da izađe iz štampe, iz različitih uglova onih koji su poznavali ovu plemenitu Novopazarku, predstavlja njen neobični život, dobročinstvo, amanete i ideju koja je suština rada fondacije i nakon njene smrti.

Podeli