Muhamed Đerlek Maks, dobitnik nagrade “Ahmed Vali”

Umjetnik i karikaturista, Muhamed Đerlek Max, ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade “Ahmed Vali”, koju Kulturni centar Novi Pazar dodjeljuje za poseban doprinos kulturi, nauci i umjetnosti.

Žiri u sastavu književnik Enes Halilović, historičarka umjetnosti Svetlana Čeković i urednica programa galerije MMC Amra Hodžić Jejna donijeli su odluku da ovogodišnji dobirtnik prestižne nagrade Ahmed Vali bude umjetnik, karikaturista i dizajner Muhamed Đerlek, za doprinos u 2017. godini ali i zveukupan doprinos umjetnosti, kulturi tokom cjelokupnog stvaralačkog rada.
Skoro četiridecenije je Muhamed Đerlek Max je prisutan nalikovnoj sceni.

” Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja iz oblasti karikature, između ostalih i Zlatnog Pjera, nagrade za karikaturu. U prethodnoj godini, originalan i sa novim izrazom, dobitnik je tri nagrade za karikaturu na međunarodnim festivalima “Golden Helmet”, Kruševac, “Animal” Planet, Beograd i “Aydin Dogan”, Istanbul”, stoji između ostalog u obrazloženju žirija.

Svečano uručenje nagrade laureatu biće održano u petak, 12. januara, u galeriji Multimedijalnog centra sa početkom u 19:00 časova.

Podeli