Kultura

Festival stvaralaštva ove godine počinje 19. marta

Festival stvaralaštva mladih ove godine počinje 19. marta dogovoreno na prvom sastanku predstavnika osnovnih i srednjih škola sa predstavnicima Kulturnog centra. Učešeće u programu ove manifestacijie potvrdile su sve novopazarske škole i biće održano oko 30 programskih večeri.

I ove godine novopazarski srednjoškolci i osnovci odmjerit će svoje umijeće i talenat iz obalsti drame, recitacije, solo i horskog pjevanja, besjede ali će se predstaviti i u okviru programa scenskih nastupa, u skečevima i u kratkometražnog filmu. Jedna od kategorija u okviru ovogodišnje smotre nosi naziv, “Ja imam talenat”.

Tokom provog sastanaka dogovoreni su i izabrani koordinatori osnovnih i srednjih škola koji će u narednom periodu dati sve od sebe da i ove godine manifestacija, poznata po masovnosti, protekne u najboljem redu.

Tradicionlano ova manifestacija nudi raznovrstan i bogat program, što se očekuje i ove godine. U školama već počinju sa pripremama, dogovaraju se ideje, programe i način na koji će se učenici predstaviti u što boljem svjetlu.

Kao što je to bio slučaj i prethodinih godina predviđeno je da Festival stavralaštva bude okončan 20. aprila, na Dan grada.

Podeli