Zabrana u interesu pacijenata

U cilju prevencije i kontrole širenja akutnih respiratornih infekcija i morbila zabranjene su posete bolesnicima  na svim odeljenjima. Iz novopazarske Opšte bolnice očekuju da će građani ispoštovati ovu odluku, jer je ona doneta kako bi se zaštitili pacijenti.

Ova odluka sprovodi se  pojavom morbila i sve većim brojem pacijenata, koji se lekarima javljaju zbog akutnih oboljenja disajnih organa, čija laka prenosivost potencijalno može ozbiljno ugroziti zdravlje i otežati oporavak ležećih pacijenata. Jedan od pacijenata koji se nalazi na Opštoj hirurgiji je i Kenan Đulović. On kaže da je ovakva mera zaštite pacijenata veoma značajna, jer se postojeće bolesti mogu pogoršati.

“Mi smo ove došli da se lečimo, naš cilj je da obavimo intervencije i da izađemo odavde oporavljeni, nikakvi virusi nam ne terbaju”, rekao je Đulović.

Portparolka Opšte bolnice dr Suada Gicić Skenderi očekuje da će odluku zabrane posete građani poštovati. Ona dodaje da za gužve na odeljenjima nikada nije bilo potrebe, jer lekari svakog dana daju informacije o pacijentima od 12 do 13 sati.

“Nadam se da će građani ispoštovati ovu odluku. Nema potrebe da dolaze i time ugrožavaju pacijente starije, hronične bolesnike, porodilje, trudnice, bebe, svima njima virus može naneti štetu”, rekla je Gicić Skenderi.

Ova odluka stupa na snagu danas, a o prestanku važenja zabrane gradjani ce biti blagovremeno obavešteni putem sredstava za javno informisanje.

 

Podeli