Politika

Saradnja pribojskih privrednika sa Novim Pazarom

Pružanje pomoći Priboju u pogledu uspostavljanja kontakata sa stranim investitorima, bila je tema sastanka novopazarskih gradskih vlasti i preduzetnika iz ovog grada.

Sajam tekstila koji se održava u Novom Pazaru prilika je da se kapaciteti lokalnih privrednika ponude potencijalnim investitorima, kako iz Turske tako i z drugih zemalja, kazao je član Gradskog veća Novog Pazara, Munir Poturak.

Na sastanku gradonačelnika Novog Pazara, dr Meha Mahmutovića i predstavnika gradske vlasti  sa privrednicima iz Priboja, koji se bave proizvodnjom tekstila, istaknut je značaj povezivanja privrednika iz okruženja jer će to doprineti poboljšanju ekonomske situacije.

„Nadamo se da će ubuduće i svi naši drugi privrednici iz okruženja ,od Priboja preko Kraljeva i Kruševca, da idu ka Novom Pazaru kao centru . Mi ćemo da im omogućimo da sa što manje troškova budu prisutni na sajmu. Ovo je naša šansa i namera da ljude približimo i spojimo. Ovo je danas bio sastanak u tom pravcu. Da sve njihove kapacitete ponudimo i predstavnicima Turske i nekim drugima koji će dolaziti. To je smisao naše saradnje u okruženju“, istakao je član novopazarskog Gradskog veća, Munir Poturak.
Odbornik SO Priboj, Miralem Gogalić, kazao je da je za proizvođače tekstila iz Priboja potrebno mesto u indistriji i da bi oni želeli da se udruže sa novopazarskim tekstilcima.

„Velika je želja i od strane Novog Pazara i prizvođača iz Priboja da se ova saradnja proširi. U Priboju postoje kapaciteti za ovu branšu, jer postoji infrastruktura u industriji. Imamo dosta sposobnih radnika što je najveće bogatstvo Priboja. Na žalost nemamo neke veze sa drugim gradovima. Pokušavamo preko Novog Pazara da ostvarimo saradnju sa Turskom i drugim zemljama“, objasnio je Gogalić.

Vlasnik tekstilne firme iz Priboja, koja šije radnu odeću, Momir Spaić, rekao je da je došao da traži pomoć od Novog Pazara u ostvarivanju kontakata sa pre svega Turskim investitorima.

„Prvo da im se zahvalim primili su nas srdačno,  ponudili su pomoć  i ja se nadam da ću češće dolaziti. Nadam se da ćemo iz Pazara imati konkretne ideje za razvoj malih i srednjih preduzeća u ovom našem kraju“, kazao je Spaić.

Niža cena radne snage koju imaju firme iz Priboja takođe može privući turske investiore.  Saradnja između gradova može biti i lakši put do subvencija države zaključeno je na sastanku.

(A.M.K.)

Podeli