Društvo

RSS i RK Novi Pazar uključili se u obeležavanju Međunarodnog dana invalida

Kancelarija za mlade i Udruženje psihologa Novi Pazar zajedno sa Rukometnim Savezom Srbije i našim Rukometnim klubom obeležili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Cilj je da se kroz ovakve akcije podigne svest građana da su osobe sa invaliditetom aktivni ćlanovi društva.

“Ovo je izuzetno značajan događaj za nas, za naše Udruženje i za sve naše korisnike s obzirom na to da je njima značajna svaka aktivnost lokalne zajednice na kojoj mogu da učestvuju. Takođe, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom prilika je da se pokaže da svi oni imaju prava kao i ostali aktivni građani”, istakla je potpredsednica Udruženja psihologa, Marija Tiosavljević.

Kancelarija za mlade se trudi da programe koje ima adaptira za sve korisnike.

“Zahvalila bih se ljudima iz Rukometnog saveza Srbije koji su shvatili da ove mlade osobe, bez obzira da li imaju neku smetnju ili vrstu invaliditeta, treba da žive zajedno sa nama i da budu u našim životima redovno. Ogromno mi je srce i jako sam radosna jer smo pokazali da i njima neke sitnice, kao što su prisustvovanje utakmici i podrška našem klubu, mnogo znači”, rekla je ispred Kancelarije za mlede, Aleksandra Majstorović.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je danas svuda u svetu, a u Novom Pazaru sva Udruženja su brojnim aktivnostima dala doprinos.

N. H.

 

Podeli