Društvo

Grad kupio objekte TK “Raška”, izgradnja toplane na bio masu sledeće godine

Grad Novi Pazar kupio je danas na javnom nadmetanju fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju za 84 miliona dinara – rekla je za RTV Novi Pazar gradska pravobraniteljka Sabina Totić.  Ona je istakla da je na današnjoj licitaciji pored Grada, učestvovao i Novopazarac Amer Hadžifejzović pa je početna cena od 15,2 miliona dinara tokom nadmetanja gotovo ušestostručena.

“Objekti koje je lokalna samouprava danas kupila nalaze se na četiri parcele koje su planskim dokumentima predviđene isključivo za izgradnju toplane na biomasu” – objasnila je Totić.

Kako je nedavno gostujući u emisiji Život grada rekao menadžer Kwf projekta toplane na bio masu Faruk Suljević, ukoliko sve bude išlo po planu, izgradnja toplane na biomasu u Novom Pazaru mogla bi početi na proleće iduće godine, a da bi ona mogla biti stavljena u pogon početkom grejne sezone. Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona evra.

Podeli