Sport

Muhamed Dupljak spreman za SP u Budimpešti

Svetsko prvenstvo u kik-boksu za decu, kadete i juniore biće održano od 23. avgusta do 1. septembra u Budimpešti. Novi Pazar će u Mađarskoj predstavljati dvojica mlađih juniora u lou-kiku, a u kategoriji preko 81 kilograma nastupiće Muhamed Dupljak.

“Dobro smo radili na reprezentativnim pripremama u Brzeću. U Budimpešti sam sredinom juna osvojio srebro na Svetskom kupu, a sada želim prvu medalju sa Svetskog prvenstva. Maštam o zlatu”, rekao je Dupljak, koji je član Kluba borilačkih sportova Novi Pazar.

Među prijavljenima za lou-kik preko 81 kilograma trenutno su petorica boraca.

“Ovo je prvo Svetsko prvenstvo za Muhameda. Najbitnije je da bude psihološki stabilan. Odlično je radio i skinuo oko 14 kilograma. Sada je mnogo brži. Stoprocentno sam uveren da će uzeti neku od medalja, po mogućstvu zlato”, kazao je trener Husein Dupljak.

Na Svetskom prvenstvu u Budimpešti takmičiće se i Tarik Rašljanin. Adut novopazarskog Kluba borilačkih sportova Bukvić tim, koji je prijavljen je za kategoriju do 57 kilograma, za sada ima 12 protivnika.

“Čast je i zadovoljstvo biti deo ove sportske priče. Muhamed i Tarik su vredni momci. Sve ovo je plod kvalitetnog ulaganja grada u borilačke sportove, kao i rada njihovih trenera”, ocenio je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

M. Minić

 

Podeli