DruštvoVesti

Kod “Pendika” instalirana učionica na otvorenom u okviru projekta ”Građani se pitaju”

U okviru projekta „Građani se pitaju“, koji podržavaju Grad Novi Pazar i organizacija Helvetas, kod dvorane “Pendik” instalirana je nova učionica na otvorenom. Ova učionica će biti namenjena različitim aktivnostima i radionicama koje će organizovati Udruženje psihologa iz Novog Pazara.

Otvoreni prostor je posebno osmišljen kako bi pružio podršku razvoju dece i omladine, omogućavajući im učenje i razvoj u prirodnom okruženju. Učionica na otvorenom je samo jedan u nizu projekata podržan u okviru prvog programa “Građani se pitaju”. Većina radova je  završena, a ostaje da se poradi na sitnim detaljima.

Koordinator programa “Građani se pitaju”, Tarik Rupić, istakao je dvostruku korist ovog projekta.

„Ne samo da smo iskoristili neuređenu površinu, već smo stvorili prostor gde će se raditi sa decom sa smetnjama u razvoju,“ kazao je Rupić.

Stručnjaci iz Udruženja psihologa ističu značaj ovakvog prostora za decu, naročito u kontekstu aktivnosti inkluzije i rada sa mališanima sa smetnjama u razvoju.

„Ova učionica na otvorenom pruža priliku deci da se povežu s prirodom, ali i da razvijaju svoje socijalne i kognitivne veštine kroz različite radionice i interaktivne aktivnosti. Drago nam je da smo imali podršku grada i organizacije Helvetas kako bismo ovaj projekat, iniciran od strane roditelja naših korisnika, realizovali,“ izjavili su predstavnici Udruženja psihologa.

 

Podeli