DruštvoVesti

I ovog meseca pomoć za sto najsiromašnijih novopazarskih porodica

Humaniterne organizacije Merhamet Sandžak i One Nation i ovog meseca za sto najsiromašnijih porodica podelile pakete sa osnovnim životnim namirnicama i kućnom hemijom. Pored ove, pomoć u vidu drva dobilo je deset porodica koje nisu bile u mogućnosti da ih kupe. U toku su pregovori ove dve humanitarne organizacije vezani za dodatnu pomoć u toku predstojećeg Meseca ramazana.

“Ovo je bila druga ovogodišnja podela humanitarnih paketa za porodice koje su slabijeg materijalnog stanja”, kazao je ispred HO “Merhamet Sandžak” Ismet Suljović. Paketi u kojima se nalaze prehrambene namirnice i kućna hemija dobilo je sto porodica a za deset dodatno u toku ovog meseca obezbeđena i pomoć u ogrevu pa su dobili po metar drva.

Ove dve humanitarne organizacije u toku prošle 2021.godine, sprovele su devet ovakvih humanitarnih akcija u kojima je ukupno podeljenjo 900 paketa za porodice slabijeg materijalnog stanja iz Novog Pazara a u nekoliko akcija pomoć je podeljena i porodicama u opštinama Tutin i Sjenica, za koje će se, po rečima Suljovića, potruditi da i u ovoj godini istu dobiju.

B.V.

 

Podeli