DruštvoVesti

Sistematski pregledi budućih prvaka od ponedeljka

Sistematski pregledi budućih prvaka počeće u ponedeljak 21. februara i trajaće do 27. aprila. Prema ranije utvrđenom rasporedu trebalo je da počnu 31. januara, ali zbog povećanog broja zaraženih među decom u predhodnom periodu, ta procedura je odložena.

S obzirom da broj zaražene dece sada opada, stiču se uslovi za početak sistematskih pregleda nove generacije prvaka, rođenih u periodu od 1. marta 2015. do 28. februara 2016. godine. Prema utvrđenom rasporedu od ponedeljka, 21.februara pa sve do 1. marta, preglede treba da obave mališani koji prvi razred upisuju u OŠ ”Bratsvo”.

”Važno je da se roditelji pridržavaju utvrđenog raspored i da se jave izabranom lekaru ujutru u 7 h, kako bi obavili sve potrebne preglede. U slučaju da deca već imaju rezultate laboratorijskih analiza, ne starije od mesec dana, mogu da ih donesu i tako ne moraju ponovo davati krv na analizu”, objašnjava načelnica Dečijeg dispanzera dr Vesna Despotović.

Planirano je da pregledi budućih prvaka budu završeni do 27. aprila, nakon čega počinju pregledi osmaka za upis u prvi razred srednje škole.

Doktorka Despotović je pozvala i roditelje najstarijih osnovaca, koji ove godine upisuju srednju školu da se na vreme jave izabranom lekaru radi vakcinacije njihovih četrnaestogodišnjaka po kalendaru imunizacije.

Iz Dečijeg dispanzera apeluju na roditelje da se pridržavaju utvrđenog rasporeda i da prilikom posete izabranom lekaru u svim zdravstvenim ustanovama strogo vode računa o poštovanju protivepidemijskih mera.

S.Lj.

Podeli