Vesti

Protivnik himne ispoštovao “Bože pravde”

U novom sazivu Skupštine Srbije biće šest narodnih poslanika iz Novog Pazara, dva iz Priboja i jedan iz Raške. Kao i u prošlom sazivu, u skupštinskim klupama našli su se Novopazarci Muamer Bačevac iz SDP i Nikola Jolović iz SNS.

 

Dva osvojena mandata Stranke demokratske akcije Sandžaka pripala su lideru partije Sulejmanu Ugljaninu i predsedniku Izvršnog odbora Enisu Imamoviću.

Dva mandata pripala su  Bošnjačkoj demokratske zajednice Sandžaka. Posebno je danas bilo zanimljivo prisustvo Muamera Zukorlića u ovoj ulozi, njegovo  ponašanje bilo je u fokusu tokom intoniranja himne Srbije, koju je maksimalno ispoštovao iako je ranije drugim Bošnjačkim političarima zamerao kada bi to činili.

“Izvinite, ali ja „Bože pravde“ ne doživljavam kao svoju himnu, jer se od prvog do zadnjeg stiha pominje samo hrišćanski bog, ne mogu ni dvoglavog orla na grbu Srbije doživeti kao svoj simbol, pošto tu nema nijednog dela simbola mog naroda”,  rekao je Zukorlić ranije medijima, tada je imao zamerke I na Ustav.

Poslanici su danas položili i potpisali zakletvu, u kojoj se upravo pominje I najviši pravni akt ove zemlje, ovoga puta ni to bivšem muftiji nije smetalo..

Podeli