DruštvoVesti

Bačevac pozvao državne organe da sankcionišu vinovnike nacionalističkih izgreda u Novom Pazaru

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac pitao je u Narodnoj skupštini Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo da li su preduzeli korake kako bi identifikovali i sankcionisali huligane koji su sa ratnim zastavama devedestih divljali u centru Novog Pazara.

Bačevac je napomenuo da je ovaj događaj naišao na burnu osudu pripadnika svih političkih partija kao i predstavnika oba naroda, ali i da nisu reagovali oni koji su najpozvaniji kod ovakvih izgreda a to su policijski organi države, ”zato pitam Ministra policije da si su privedena ova lica zbog očigledne namere širenja mržnje i nacionalne netrpeljivosti.”

Bačevac je pozvao i pravosudne organe da reaguju i postupe po Zakonu o zabrani diskriminacije kojim se jasno propisuje zabrana ovakvog udruživanja sa ciljem širenja nacionalne, verske i rasne mržnje, razdora i netrpeljivosti.

”Verujem da je najefikasniji način da se spreče ovakvi ekscesi pravovremeno i pravedno kažnjavanje ovakvih i sličnih izgrednika” istakao je Bačevac. Bačevac je podsetio da je danas u Novom Pazaru dan žalosti i zbog tragične pogibije porodice Lazović koja će danas biti sahranjena na lokalnom groblju. On je naglasio da su su svi u gradu duboko ožalošćeni. Odnosi između srpskog i bošnjačkog naroda su odlični, puni međusobnog poverenja, uvažavanja i kao što vidite jedne bratske duboke solidarnosti” zaključio je Bačevac.

Podeli