Društvo

”Mladost” upisuje mališane

Predškolska ustanova “Mladost” počela je sa upisom mališana za cjelodnevni boravak u novopazsrkim vrtićima i pozvala roditelje da vode računa o rokovima za upis.  Roditelji za ovaj program mogu konkurisati do 31. maja, dok za upis predškolaca dokumenta mogu predati od 1. do 30. juna.

Za upis u cjeldnevni boravak potrebno je da roditelji sa mališanima dođu do prostorija vrtića „Mladost“, koji se nalazi  u blizini  Rekreacionog centra i da preuzmu prijave i obrasce u kojima je  nabrojana  sva  neophodna dokumentacija. Dok je za upis predškolaca potreban izvod iz matične knjige rođenih i potvrda lekara o psihofizičkoj sposobnosti djeteta.

 Očekivanja rukovodstva Predškolske ustanove “Mladost” su da će sa otvaranjem novog vrtića “Abud Dabi” na Dohoviću biti znatno unaprijeđen smještajni kapacitet što će olakšati i sam rapsored mališana u novopazarskim u vrtićima. Pomoćnica direktora PU Mlaodst, Emina Beogoli Đekić, savjetuje onima koji žive u blizini novizgrađenog objekta da u zahtjevima traže željeni objekat.

Cjelodnevn boravak podrazumijeva boravak mališana u vrtićima od 6 sati ujutru do 16 časova i obuhvata djecu od jaslica do vrtićkih grupa, dok predškolski program obuhvata mališane koji se pripremaju za polazak u školu i traje po četi sta dnveno. 

 

A.Š.

Podeli