SportVesti

Tehničkom greškom Šehović oštećen, direktor Krosa RTS-a uputio izvinjenje

Mladi novopazarski atletičar Abdulah Šehović osvojio je na nedavnom Krosu RTS-a  u Leskovcu (12.oktobra) prvo mesto u trci za učenike prvih razreda na 500 metara. Iako je trijumfovao i primio medalju i diplomu, njegovo ime nije spomenuto prilikom službenog proglašenja pobednika, što je pokrenulo brojne reakcije kako među prisutnima tako i nešto kasnije na društvenim mrežama.

Direktor i osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević, objasnio je da je došlo do tehničke greške tokom organizacije. Kovačević je rekao da su korišteni beli i crveni listići za decu koja nisu članovi klubova i za decu koja jesu članovi klubova, što je izazvalo zabunu prilikom rangiranja. Zbog ove tehničke greške, Abdulah Šehović je izostavljen sa pobedničkog postolja.

Kovačević je naglasio da je došlo do nenamerne greške i izrazio žaljenje zbog nesporazuma. Obećao je da će 1. novembra lično doći u Novi Pazar kako bi se susreo sa Abdulahom Šehovićem i njegovom porodicom. Kovačević je pozvao i uredništvo RTS-a da ispravi prilog i uključi tačne informacije o pobednicima.

Roditelji mladog atletičara Abdulaha Šehovića očekivali su objašnjenje koje je istiglo i očekuju da će se greška ispraviti u fer plej, sportskom duhu.

„Abdulah je zasluženo osvojio prvo mesto, i važno je da se to prizna. Verujemo da je došlo do nenamerne greške i cenimo što je Stevan Kovačević preuzeo odgovornost,“ oglasili su se roditelji.

 

Podeli