Sport

Koca posle podviga na 800 metara: Želim isto i na 2.000 metara

Mladi novopazarski atletičar Kaid Koca nedavno je osvojio zlatnu medalju u disciplini 800 metara na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire i pionirke u Kraljevu, uz najbolje državno ostvarenje ikada zabeleženo na toj deonici u uzrastu do 14 godina.

“Za taj rezultat velike zasluge pripadaju treneru Erminu Ziljkiću. Maksimalno me je podržavao tokom takmičenja. Trka je bila teška. Vremenski uslovi nisu bili idealni zbog naglih promena temperature”, rekao je Koca.

On je u Kraljevu pobedio vremenom od 2:06,27 minuta, čime je za 0,11 sekundi nadmašio do tada najbolji mlađepionirski rezultat na 800 metara u Srbiji, koji je još 2003. godine postigao Požarevljanin Aleksandar Stojević.

Koca je odličan na stazi, u kros ambijentu, ali i na uličnim trkama.

“Najviše mi odgovara staza. Što se disciplina tiče, glavna je 800 metara. Naredni cilj je najbolje vreme svih vremena za moju generaciju na 2.000 metara”, naveo je Koca.

Supertalentovani atletičar prošle godine je ostvario svih pet pobeda na krosevima RTS.

Februara ove godine u Beogradu je osvojio titulu mlađepionirskog prvaka Srbije na 800 metara u dvorani, a potom je u prestonici pobedio u tom uzrastu na Belom krosu, kao i na krosu RTS u Bijeljini kod osnovaca šestih razreda.

Pre nešto više od mesec dana, Koca je u Sremskoj Mitrovici postao starijepionirski vicešampion države na 2.000 metara.

M. Minić

 

Podeli