DruštvoVesti

Ugostiteljsko – turistička škola proslavila 16. rođendan

Ugostiteljko – turistička škola iz Novog Pazara danas je obeležila 16 godina postojanja i uspešno realizovan projekat pod nazivom ” Otvoreni prostori za učenje, rekreaciju i zdravlje “. Obeležavanju su prisustvovali brojni gosti za koje su učenici ove škole pripremili prikladan program.

Povodom 16 godina postojanja, direktor Ugostiteljsko-turističke škole Remzo Destović, pozdravio je prisutne goste i zahvalio im što su došli na obeležavanje ovog, za sve učenike i zaposlene, važnog dana. U svom obraćanju naglasio je da je glavni cilj okupljanja upravo bio projekat “Otvoreni prostori za učenje, rekreaciju i zdravlje” u okviru kojeg su đaci došli na ideju da oforme zelenu učionicu za održavanje nastave u prirodi, opremanje učionice kao i dečijeg igrališta u blizini škole.

“Havala svima vama koji ste danas izdvojili vreme i došli da sa nama proslavite naš 16. rođendan i svedočite uspešno realizovanom projektu kojim smo svi ponosni. Učionica na otvorenom opremljena je tako da se u njoj može izvoditi nastava u prirodi, što je i bio cilj. Tako smo u dvorištu škole obezbedili nove klupe, tablu, prostor za čas fizičkog vaspitanja, a mislili smo i na najmlađe, pa smo kompletno opremili dečije igralište za svu decu iz ovog naselja. Nastavićemo i dalje da se razvijamo u pozitivnom smislu i beležimo još bolje rezultate”, rekao je direktor Ugostiteljsko-turističke škole, Remzo Destović.

Profesorice Sabrudina Brunčević Murić i Lejla Murtezić bile su mentorke učenicima koji su radili  projektu i kažu da su veoma zadovoljne što je projekat uspešno ralizovan.

“Drago mi je da smo koleginica Lejla Murtezić i ja bile u prilici da učenicima budemo na usluzi tokom realizacije ovog projekta. Radujemo se njihovom uspehu, a i uspehu škole koja ima ovako kreativne đake kojima se možemo ponositi”, kazala je profesorica Sabrudina Brunčević Murić.

 

Uspešno realizovanim projektom najviše su zadovoljni učenici koji su njegovi glavni nosioci. Džejla  Stupljanin i Hamza Abraš ne kriju zadovoljstvo što su imali priliku da budu deo ovog projekta kojim se ponose jer, kako ističu, kroz njega su mogli da utiču na stvaranju boljih uslova za učenje.

Ovo bi, kako dodaju, tebao da bude primer i ideja učenicima drugih škola kako mogu uticati na stvaranje boljih uslova za izvođenje i pohađanje nastave, kako učiniti nešto za svoju školu i to ostaviti budućim generacijama.

Biljana Veljović

Podeli