DruštvoVesti

Na DUNP-u 19. generacija studenata dobila indekse

Danas je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru organizovana svečana dodela indeksa brucošima. U novoj generaciji studenata je oko 500 devojaka i mladića. Za njih je danas priređena prigodna svečanost u rektoratu ove visokoobrazovne ustanove i indekse im je dodelila prof. dr Zana Dolićanin, rektor Državnog univerziteta.

Adelisa Nuhović, Stefan Boričić, Nejla Kašović, Sumeja Idrizović, Nadija Papić i Erna Destanović prilikom upisa na prvu godinu studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru  postigli su najbolje rezultate.

U grupi najboljih, prema rezulatima sa pojedinačnih studijskih programa su i Mejrema Jahović, Mina Smajović, Fazila Šabović, Rijalda Pilica, Lamija Ljajić  i Sara Mujezinović.

Za njih je danas  priređena prigodna svečanost u rektoratu ove visokoobrazovne ustanove i indekse im je dodelila prof. dr Zana Dolićanin, rektor Državnog univerziteta.

Brucoši  koji su se izdvojili najboljim rezulatatima,  ističu da su mnogo truda uložili u pripremu prijemnih ispita  i da su spremni da se i studijama posvete na pravi način jer od toga zavisi ostvarenje njihovih snova.

„Кvalitetno obrazovanje prioritet је Državnog univerziteta u Novom Pazaru, napravili ste pravi izbor i u ovoj visokoškolskoj ustanovi imaćete sve uslove da steknete  znanje koje je trajna vrednost“-  rekla je prof. dr Zana Dolićanin.

Prema njenim rečima „studenti su glavni akteri obrazovnog procesa i ova ustanova učiniće sve da im obezbedi što kvalitetniju nastavu i dobre uslove za školovanje“.

Dobrodošlicu brucošima uputio je i predsednik Studentskog parlamenta Izet Cama.

Srećan početak studija njihovim kolegama poželeli su prorektori i rukovodioci departmana i studijskih programa, koji su takođe na prigodnim svečanostima podelili indekse devojkama i mladićima, pripadnicima 19. generacije studenata Državnog univerziteta.

U ovoj  generaciji je oko 500 brucoša. Nastava  za  prvu  godinu studija počinje sutra, a za njihove starije kolege 7. oktobra.

A.A.

 

Podeli