DruštvoVesti

Objavljen oglas za polaganje istpita za turističkog vodiča i turističkog pratioca

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je i objavilo danas oglas za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca.

Kako je ranije navedeno, potrebno je poznavanje engleskog i još 18 stranih jezika, uključujući francuski, nemački, italijanski i španski. U Srbiji trenutno ima 1.598 licenciranih vodiča i 597 pratioca, a zanimanje postaje sve profitabilnije zbog rasta broja turista. Posebna potreba za vodičima biće tokom svetske izložbe EXPO Beograd 2027.

Kako je istakao ministar turizma i omladine Husein Memić ovo je sjajna prilika za sve zainteresovane da steknu licencu.

Prijaviti se mogu građani Srbije sa završenom srednjom školom i znanjem srpskog i stranog jezika, od 17. do 23. septembra na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

”Očekujemo entuzijastične i obrazovane ljude sa dobrim poznavanjem istorije, kulture i znamenitosti destinacija. Turistički vodiči imaju značajnu ulogu u razvoju turističkog sektora i očekujemo od kandidata da budu proaktivni i motivisani kako bi dali puni doprinos razvoju turističkog sektora Srbije” navodi Memić koji poziva zainteresovane da se prijave i iskoriste izuzetnu priliku da postanu ambasadori u promociji turističkih destinacija naše zemlje.

Podeli