Društvo

El-Fatihom počela komemoracija za rahmetli Šerifu Preljević

Komemorativna sjednica povodom smrti Šerife Mušović Preljević, dugogodišnje direktorice Medicinske škole “Dva heroja”, održana je danas u prostorijama škole. Preselila je u 61. godini života, ostavila je neizbrisiv trag u obrazovnom sistemu Novog Pazara.

Gradonačelnik, Nihat Biševac, obratio se prisutnima, te istakao da je poznanstvo s rahmetli Šerifom bilo veliko nadahnuće.

,,Danas smo se okupili da odamo počast izuzetnoj osobi, našoj cijenjenoj direktorici. Šerifa nije bila samo direktorica, već vizionarka i lider koja je nesebično posvetila život obrazovanju i dobrobiti mladih generacija. Njeno zalaganje i entuzijazam ostavili su dubok trag na školu i regiju.” rekao je Biševac.

Predstavnici Udruženja medicinskih škola iz Srbije, prijatelji i kolege, izrazili su žaljenje zbog njenog odlaska: „Teško je govoriti o Šerifi u prošlom vremenu. Mogli bismo satima pričati o njenim zaslugama, ljudskim kvalitetima i doprinosu obrazovanju, ali riječi nisu dovoljne da opišu veličinu njenog rada i uticaja na sve nas. Ostavila je neizbrisiv trag u srcima svojih kolega, učenika i prijatelja.” – prenosi RTV Novi Pazar.

Komemoraciji su pored porodice, prisustvovali učenici, kolege, saradnici i predstavnici Grada Novog Pazara, koji su odali počast njenom dugogodišnjem radu. Šerifa Preljević je od 2008. godine vodila školu, gdje postavila visoke standarde.

Galib G!cić

Podeli