Sport

Ina Dizajn Novi Pazar lider nakon prvog dela lige

Šahisti Ine Dizajn Novi Pazar vodeći su posle prvog dela zonskog takmičenja u Drugoj ligi centralne Srbije. Liga će biti nastavljena krajem oktobra u Novom Pazaru.

Velika borba vođena je tokom tri dana u Hotelu Atlas. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju domaći Ina Dizajn Novi Pazar i Ražanj. Ta dva kluba sa po 11 bodova lideri su na tabeli Druge lige centralne Srbije Zapad – Zona 2. Novopazarci su prvi zbog boljih dodatnih kriterijuma.

Slede Trepča iz Kosovske Mitrovice i Prva petoletka iz Trstenika sa po šest, užička Sloboda sa tri i Smederevski šah klub sa dva boda.

Pazarci su u prvom kolu slavili protiv Prve petoletke (4:2), a potom su podelili plen sa Slobodom (3:3). Usledili su trijumfi nad Trepčom (3,5:2,5) i Smederevskim šah klubom (4,5:1,5), da bi u derbiju pete runde odigrali miroljubivo protiv Ražnja (3:3).

Za Inu Dizajn Novi Pazar igrali su velemajstor Kiril Georgijev, intermajstor Nikola Nikolovski, FIDE majstori Efim Muratović i kapiten Sulejman Suljović, Emir Turković, Andrej Šekularac i Faruk Šerifović.

Novopazarci će u nastavku takmičenja biti jači za intermajstora Mladena Milenkovića. Oni će u drugom delu sezone odmeriti snage sa ekipama iz Zone 1.

U toj grupi najbolji je Šabački šah klub sa devet, Sloga Lipnički Šor sa osam i Drina iz Ljubovije sa sedam bodova. Po pet bodova osvojili su Klupci 75, Loznica grad i Vladimirci.

M. Minić

Podeli