Sport

Došljak juri sedmicu

Dragster Esad Došljak iz Auto-moto kluba Novi Pazar sa Audijem RS4 na predstojećem takmičenju u Aradu napada klasu sedam sekundi.

“Nadam se da će ovaj brutalni automobil konačno ući u klasu sedam sekundi. U Aradu je za nas veliko iščekivanje, koje traje nekoliko godina. Poslednji put smo klasu pojurili 2018. u Hokenhajmu”, rekao je Došljak.

On je na aerodromskoj pisti u Aradu prošle godine penzionisao svoju Opel korsu RS spustivši je u konačno klasu devet – prešao je četvrt milje za 9,942 sekundi.

Trening i kvalifikacije u tom rumunskom gradu zakazane su za subotu, 31. avgust, dok su dan kasnije na programu trke za plasman.

“Liste učesnika u Aradu ne bi se postideli Hokenhajm i Santa Pod. Ljudi su mnogo napredovali poslednjih godina. Ovaj sport nema granica”, ocenio je Došljak.

Pazarac je rekordno vreme od 8,059 sekundi za volanom Audija RS 4 na stazi dugoj 402 postavio 2016. u Hokenhajmu.

Da bi se uopšte razmišljalo o probijanju klase, bila su neophodna velika ulaganja u automobil svojevremeno plaćen 90.000 evra.

“Problem je što organizatori nisu izdvojili konstrukcije. To znači da se borimo s automobilima istih performansi, a koji su lakši 200 do 250 kilograma. Nadam se da će naše komponente biti spremne. Verujem u ono što smo radili”, kazao je Esad Došljak.

 

M. Minić

Podeli