Sport

Subota u znaku konjičkog sporta

Drugi po redu Festival konjičkog sporta El Dorado biće održan u Novom Pazaru u subotu, 17. avgusta.

U fokusu je popularizacija konjičkog sporta s takmičarskim karakterom na atraktivnoj stazi u Muru dugoj deset kilometara. Nadmetaće se juniori i seniori, s tim što će deonica za iskusnije majstore jahanja biti kudikamo teža.

“Nakon izuzetno uspešnog prvog festivala prošle godine, nadamo se da će sada sve biti na još većem noviu. Očekujemo više posetilaca iz našeg regiona i cele države. Osim bogatog programa sa dve trke i tradicionalne hrane, s nama će biti KUD mladih. Predviđeni su i edukativni sadržaji, kao i promocija naše kulturne baštine. Ponosni smo što ćemo imati veliki broj gostiju”, rekla je Edina Juković iz Konjičkog kluba El Dorado na obraćanju medijima u pazarskom Sportskom savezu.

Organizaciju potpisuje taj konjički klub, uz pokroviteljstvo Grada Novog Pazara i podršku lokalnog Sportskog saveza, Turističke organizacije Novi Pazar, gradske Ustanove za sport i Odreda izviđača Sandžak.

“Drago nam je da je u priči isti tim kao i prošle godine. Organizujemo veliki broj manifestacija, a drago nam je što pored standardnih donosimo i nove interesantne sadržaje. Pozivam sugrađane da dođu u što većem broju”, kazao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Festival konjičkog sporta El Dorado u Muru počinje u subotu od 15.00.

M. Minić

Podeli