Sport

Fudbalerke Pazara spremaju bum

Ženska fudbalska ekipa Pazara sa osam osvojenih bodova zauzima četvrto mesto posle polovine takmičenja u Drugoj ligi Zapad.

Liga okuplja sedam klubova, a na vrhu tabele je Loznica sa maksimalnih 18 bodova.

Trenersku priču sa pazarskim devojkama započeo je Hajrudin Nuhović, a nedavno je nastavio Muhamed Bihorac.

Nekadašnji fudbaler i fudbalski sudija rekao je da mu se zahvaljujući sportskim prijateljima (Senadu Župljaninu i Anelu Grboviću) ispunila želja da se oproba u trenerskim vodama.

“Prethodni trener Nuhović radio je kvalitetan posao, pa mi nije bilo teško da nastavim. Projekat je dobar, kao i liga sa jakim fudbalskim centrima. Posebnu težinu ima činjenica da se naš drugi tim takmiči u Razvojoj ligi na nivou regiona”, rekao je Bihorac.

On je naveo da trenutno radi sa oko 30 devojaka, ali da interesovanje raste.

“Mislim da ću na proleće imati još više devojaka na raspolaganju. Posle zimskih priprema i adekvatnih kontrolnih utakmica, planiramo pohod ka gornjem delu tabele. Verujem da ćemo za nekoliko godina igrati u višem rangu”, kazao je Bihorac.

“Reprezentativke Srbije u mlađim kategorijama su Aldina Korać, Džejlana Bibić, Nejla Hasić, Edina Salković i Berina Gegić. Nedavno nas je posetila delegacija Fudbalskog saveza zapadne Srbije, pa smo dobili vredne poklone”, dodao je on.

Osim devojaka iz Novog Pazara, u ekipi su Dijana Jakovoljević iz Kosovske Mitrovice i Raščanka Valentina Patričević.

Takmičenje u Drugoj ligi zapad biće nastavljeno u aprilu naredne godine.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

 

Podeli