DruštvoVesti

Lekić većnicima SPP-a: ”Niste mogli da se otrgnete od politike koja stoji iza vas”

Vijećnik liste SDP-Husein Memić u aktuelnom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća Samir Lekić pozvao je bivše rukovodstvo da iznese konkretne projekte i rezultate rada u prethodnom periodu.

On je kazao da prethodno rukovodstvo nije iznelo konkretne rezultate, ali da je više puta pomenuta reč ”poltika”.

”To je razlog zašto se smenjujete. Niste mogli da se otrgnete od politike koja stoji iza vas” poručio je Lekić.

BNV će, kazao je Lekić, u narednom periodu pokazati agilnost ali se i usmeriti na konkretne projekte za dobrobit Bošnjaka u Republici Srbiji.

”Bošnjacima trebaju konkretni projekti koji će da budu usmereni na poboljšanje njihovog položaja. Lista ‘SDP- Husein Memić’ dobila je najviše poverenje Bošnjaka kao pobednik tih izbora. Izbori sami po sebi daju legitimitet onima koji su na njima učestvovali i potpuno je logično da lista ‘SDP- Husein Memić’ preuzme odgovornost u upravljanju Bošnjačkim nacionalnim vijećem” kazao je Lekić.

On je istakao da se izborom novog predsednika iz Priboja želi poslati poruka da Bošnjaci žive u svim delovima Sandžaka.

Dodao je da će novi predsednik Adel Slatina zahvaljujući dugogodišnjem upravljačkom iskustvu i funkcijama koje je obnašao dati veliki doprinos u radu BNV-a.

Lekić se kritički osvrnuo na diskusiju većnika Edina Numanovića o dostojanstvu čoveka i kazao da je Numanović nedavno na konferenciji za novinare ”udario na čast lidera SDP-a, a onda se dokazalo da sve izneto laž” rekao je Lekić.

Novom predsedniku i rukovodstvu BNV-a poželeo je uspeh u radu.

 

 

Senada Kalić

Podeli