DruštvoPoslednje

Hana Talić odnijela prvu nagradu Glasa Zemana u Kakanj

Na takmičarskoj večeri “Glas Zemana”n- World Music Festa Zeman 2024.  u Novom Pazaru, pobjedu je odnijela devetnaestogodišnja Hana Talić iz Kaknja, javlja RTV Novi Pazar.

“Jako sam sretna, emocije su trenutno pomiješane. Jako sam zahvalna žiriju što su prepoznali to kod mene, i jako mi je drago na novim poznanstvima. Novi Pazar je jako lijep, tako da se nadam da se družimo opet nekom prilikom,” izjavila je Hanna nakon osvajanja titule.

Video sa dodjele nagrada:

Ovo je bilo drugo pojavljivanje Hana na Zemanu, a njen talenat, posvećenost i upornost donijele su joj zasluženu pobjedu. “Moja poruka budućim takmičarima je da se stvarno nikad ne odustaje, i da se uvijek ono što se zaželi, i ono što se ima na umu, da se uvijek dođe do toga, ma kako težak put bio,” poručila je Hana za Rtv Novi Pazar.

Ponosna je što će nagrada putovati u Kakanj, i zahvalila se svima koji su je podržavali na ovom putu.

Drugo mjesto na takmičenju osvojila je Saška Stefanović, dok je treće mjesto zauzela Sara Milivojević. Trio Terea dobitnik je zahvalnice Festivala za inovativan  pristup muzici.

Takmičarsku večer “Glasa Zemana” sponzorisali su Ministarstvo omladine i turizma Republike Srbije, Grad Novi Pazar, i Kulturni centar Novi Pazar.

Galib G!cić

Podeli