PolitikaVesti

Selma Kučević nova predsednica Opštine Tutin

Odbornici Skupštine Opštine Tutin izabrali su visoku funkcionerku Stranke demokratske akcije Sandžaka Selmu Kučević za predsednicu Opštine. Za nju je glasalo 19 odbornika, dok je četvoro bilo protiv. Ostali odbornici nisu glasali.

Na današnjoj sednici Skupštine izabrano je i i pet članova opštinskog Veća: Selver Pepić, Sead Hot i Mehdija Čalaković iz SDA Sandžaka, i Rejhan Kuč i Ifet Mehmedović kao predstavnici Grupe građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić”.

Kučević je rođena 1991. godine u Tutinu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Radila je u Opštinskoj upravi Tutina, narodna poslanica je u Skupštini Srbiji, većnica u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Skupštinu Opštine Tutin,  čini 37 odbornika od kojih SDA Sandžaka ima 18 predstavnika, Stranka pravde i pomirenja i koalicija Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke po šest, “Naš izbor – Zaim Redžepović” tri, “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” dva, a po jednog liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” i “Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović”.

Podeli