DruštvoEkonomijaPoslednjeRegionZanimljivosti

Turistička sezona u Novom Pazaru postavila rekorde: hoteli i smeštajni kapaciteti vikendom u potpunosti popunjeni

Direktor turističke organizacije Novi Pazar Dejan Beloica kazao je za Tanjug da taj grad ima mnogo toga da ponudi turistima, niz kulturno-istorijskih spomenika, planinski turizam, kao i banje.

“Gastronomija koja je neponovljiva, divni ljudi, čitav niz manifestacija koja sa kolegama iz drugih ustanova preko leta organizujemo – Zeman fest, festival Stari grad, jedna velika manifestacija, Dani dijaspore koji su nam tu preko leta. Čitav niz aktivnosti će sigurno biti mnogo interesantan i dovešće do toga da veliki broj gostiju baš iz tog razloga dođe u Novi Pazar”, rekao je Beloica.

Kako je dodao, postoji sjajna ekipa vodiča, kako u turističkoj organizaciji tako i u gradu.

“To su standardne turističke ture gde se kreće od centra grada, Sibilja, obilazka gradske tvrđave, stare čaršije, Altun Alem džamije, Arab džamije, Lejlek džamije. Imamo gastro turu koja se obilazi uz put i svrati se na ćevape, svrati se na mantije, dođe se do starog hamama. Takođe imamo i obilazak kulturno-istorijskih spomenika, Sopoćana, Đurđevih stupova, Petrove crkve, ide se do pazarišta, do Gradine. Šarolika je lepeza, recimo na Goliji imamo jedan deo planinskog turizma gde dolaze organizovane grupe koje obilaze planinu”, kazao je Beloica.

 

Jedan turista iz Niša rekao je da je impozantno biti na ovakvom mestu, govoreći o istoriji tog mesta i objavljanju razrušenog tokom ratova i vremena.

“Mnogo znači da se vide ovakve freske, da se vide ovakav stil izrade fresaka, crteža. Samo mesto na ovakvom brdu koje ima pred sobom čitav svet je nešto što znači mnogo za nas”. naveo je on.

Turistkinja iz Hrvatske je rekla da najviše posećuje sakralne objekte.

“Prvi put sam u Novom Pazaru, predobro je, predivni su ljudi, domaćini, lepo su nas dočekali, lepo je sve”, kazala je.

Dejan Koturanović iz Turističke organizacije Raška rekao je da Kopaonik posetiocima tokom leta nudi brojne sadržaje i manifestacije, te je pozvao sve da ovo leto provedu na toj planini.

“Ono što je vrlo interesantno za goste Kopaonika jeste da obiđu i Rašku, da obiđu Jošaničku banju. Mi ćemo tokom ovog leta organizovati i turističke ture pod nazivom ‘Tragom stare Raške'”, najavio je.

Podeli