DruštvoVesti

Sjenica: Nije formirana skupštinska većina

Na konstitutivnoj sednici  Skupštine Sjenice izabrana je predsednica, njen zamenik i sekretar, ali ne  i ostali organi vlasti. Skupštinske većine kažu nema iako je Stranka pravde i pomirenja dan ranije najvljivala da je obezbedila odbornik.   Predsednik opštine i drugi organi izvršne vlasti na današnjem zasedanju nisu izabrani.

U Sjenici danas nije formirana većina uprkos izboru određenih organa zakonodavne vlasti.

Izvršen je izbor predsednice Skupštine, Aleksandre Vukanić iz SNS-a koja je za tu funkciju dobila podršku svih 39 odbornika, dok je za njenog zamenika imenovan Adnan Ciljević iz SPP-a za kojeg je glasao 21 odbornik tamošnjeg lokalnog parlamenta.

Iako je iz Stranke pravde I pomirenja dan pre najvljeno da imaju skupštinsku većinu na današnjoj sednici nije izabran  predsednik opštine.

Odbornici Nermin Kamberović i Fadil Nikšić kažu da danas nije formirana skupštinska većina, već da je poslednji rok da se održi sednica.

Potvrđivani su mandati odbornici Skupštine opštine Sjenica počela je sednica Skupštine opštine Sjenica, kojom je pre izbora predsedavao najstariji odbornik Jahja Aljović.

Na predloženom dnevnom redu je izbor predsednika Skupštine opštine Sjenica, zamenik predsednika i sekretar Skupštine opštine Sjenica.

Novi saziv Skupštine Opštine Sjenica broji 39 odbornika.

Na poslednjim izborima lista “Amanet muftijin , predsednik Munib Mujagić osvojila je devet  odbornika. Stranka demokratske akcije Sandžaka  osvojila je osam mandata. Sandžačka demokratska partija pet,  Srpska napredna stranka osvojila je šest mandata. Grupa građana Aldina Kurtovića pet madata, SBR Fadila Nikšića četiri mandata, dok Novi DSS  i BOSS imaju po jednog odbornika.

Podeli