DruštvoVesti

Udruženje žena „ Žene to mogu“ i ansambal „Lira“ iz Banja Luke posetili Novi Pazar

Udruženje „Pazarske hanume“ u nedelju ugostilo je Udruženje žena „ Žene to mogu“ i ansambal „Lira“ iz Banja Luke. Svi gosti prvi put posećuju Novi Pazar i kako su istakli puni su pozitivnih utisaka.

Udruženje žena „ Žene to mogu“ i ansambal „Lira“ iz Banja Luke posetili su prvi put Novi Pazar. Utisci su neverovatni a domaćini su im pokazali sve lepote ovog grada.

„Mi smo po prvi put u Novom Pazaru. Prvi utisci su jako divni, fenomenalni. Pogledajte samo ove vaše divne boje cvijeća, vaš narod, vašu divnu, našu domaćicu, koju sam upoznala prije pola godine u Jablanici. Imali smo jedno druženje kod naše prijateljice i oduševila me. Ne samo svojom harizmom, nego i samim izgledom kao što vidite“, kazala je predsednica udruženja žena „“Žene to mogu“ Nada Bojić iz Banja Luke.

„Ja sam iz Banja Luke i imao sam veliku želju da dođem u Novi Pazar. Želja mi se ostvarila. Ovo je divan grad. Ljudi su neverovatni. Naša domaćica Mubera je fantastična. Otići ćemo malo do zlatara, pijace, po gradu. Prvo što smo uradili otišli smo na doručak. Probao sam pazarske mantije. I to mi je bila želja, i da vam kažem da su odlične. Veoma sam srećan što sam ovde“ kazao za RTV Novi Pazar Sead Handan.

„Probali smo mantije, oduševljena sam. Prvi put sam ih probala i prvi put dolazim. Osećam se kao da sam u srcu Sarajeva. Nadam se da će moja djeca i moj muž doći drugi put“, oduševljeno je kazala članica Udruženja žena „Žene to mogu“ Fatima Obradovac.

Predsednica udruženja „Pazarske hanume“ Mubera Zećirović izrazila je veliko zadovoljstvo što je domaćin današnjim gostima i istakla da joj je veoma drago što su baš nju zvali da im pokaže lepote i tradiciju Novog Pazara.

„Ja sam pre svega, naravno njihov domaćin. Interesantno da su oni prvo čuli za pijacu u Novom Pazaru, za mantije, za ćevape, to sam im nekako priuštila danas. Nadam se da ću kao i uvek ostaviti jako dobar utisak i verujte ko god prvi put dođe u Novi Pazar dolazi iznova i iznova. A gospođu Nadu Bojić sam upoznala pre izvesnog vremena u Jablanici na godišnjicu Udruženja žena „Mos“ koje ovom prilikom pozdravljam“, kazala je predsednica Udruženja „Pazarske hanume“ Mubera Zećirović.

Nakon celodnevnog druženja, kupovine i obilazaka Udruženje „Pazarske hanume“ organizovalo je večeru i muziku za goste iz Banja Luke, koji su prepuni lepih uspomena, fotografija i druženja.

A.A.

Podeli