DruštvoVesti

Maksimoviću novinarsko priznanje za očuvanje kulturnih vrednosti

Novinar Prve televizije i urednik RTV Novi Pazar Zoran Maksimović dobitnik je još jedne prestižne novinarske nagrade.

Pripalo mu je priznanje za očuvanje kulturnih vrednosti, za dokumentarni film “Teferidž” u produkciji Prve televizije i emisije “Exploziv”.  Nagrada mu je dodeljena na 8. internacionalnom Festivalu turističkog i ekološkog dokumentarnog filma.

“Za ovogodišnji festival prijavila su se 42 autora sa 60  filmskih i televizijskih emisija, pa je konkurencija bila veoma jaka. Verujem da je stručni žiri odabrao najbolja dela, ali to uopšte nije bio lak posao”, kaže Slaviša Krstić, osnivač i organizator festivala.

Festival u Vrmdži, nadomak Rtnja i Sokobanje, održava se na otvorenoj pozornici, podno Latin grada, i jedini je takve vrste u Srbiji.

Dokumentarni film “Teferidž” nagrađen je i pre par meseci prvom nagradom “Zlatna buklija”, koja se dodeljuje za dokumentarni program. Tada je kako su saopštili organizatori, pristiglo čak 280 radova iz 133 redakcije.

Zoran Maksimović je jedan od najnagrađivanijih  novinara u Srbiji. Dobitnik je na desetine novinarskih nagrada i priznanja, među njima je i jedno od najvećih priznanja u Republici Srbiji, sretenjski orden za zasluge u oblasti novinarstva.

S. R.

Podeli