DruštvoVesti

Završena ORA “Novi Pazar 2024”

Svečanošću u naselju “Bane i Laki” završena je šesta po redu Omladinska radna akcija “Novi Pazar 2024”. Tokom završne ceremonije, najzaslužnijim učesnicima dodeljene su udarničke značke, zahvalnice i priznanja, kao priznanje za njihov trud i doprinos. Svečanom zatvaranju ORA prisustvovali su specijalni gosti iz Severne Makedonije. Brigadirima su prezentovane fotografije i video zapisi koji će ostati trajna uspomena na ovodišnji rad i druženje.

 

 

Akcija, koja je trajala sedam dana, obuhvatila je radove na unapređenju infrastrukture i uređenju “Pazarske plaže” na jezeru Gazivode. Ovaj događaj okupio je akcijaše, omladince i veterane iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i Turske sa idejom zajedničkog rada i solidarnosti među narodima različitih nacionalnosti. Broj brogadirao ove godine iznosio je 150.

 

Brigadire je pozdravio predsednik Saveza akcijaša ORA Severne Makedonije, Borče Georgijevski. On je zahvalio Novom Pazaru što istrajava u ideji da spaja ljude i da zajedništvu u turbulentnim vremenima uči mlade. Zahvalio je jednom od pokretača ORA, Kasimu Zoraniću za sav rad i entuzijazam tokom svih godina od ponovnog uspostavljanja ORA u Novom Pazaru 2019. godine.
Komandant ovogodišnje ORA, Ljiljana Kostić, izrazila je ponos zbog okupljanja mladih i veterana iz raznih krajeva i njihovog doprinosa, te uspešno obavljenog posla. Veterane je zamolila da nikada ne odustaju od toga da ideju zajedništva prenose na mlade.
Podršku ovoj manifestaciji pružili su Ministarstvo turizma i omladine, Grad Novi Pazar i lokalni privrednici.
Podeli