DruštvoVesti

Letnji vašar od 23. do 27. avgusta

Tradicionalna privredno-turistička manifestacija Letnji vašar i ove godine krajem avgusta biće održana u Novom Pazaru. Počinje 23. sledećeg meseca. Ove godine očekuje se rekordan broj izlagača ali i posetilaca.

Prema rečima organizatora Letnjeg vašara Enesa Pljakića, ovo je najbitnija privredna manifestacija u Novom Pazaru, čiji su fokus  ovdašnji proizvođači, a istovremeno dovodi i veliki broj turista u ovaj grad.

”Prošle godine imali smo posetioce iz Tuzle, dva autobusa koji su posetili naš letnji vašar i ova je manifestacija zbog toga bitna i u smislu razvijanja turizma, ali istovrmeeno i za privredu našeg grada. Kupci dolaze i sa Kosova, okolnih gradova i čitave Srbije” kaže Pljakić za RTV Novi Pazar.

I ove godine Vašar počinje u poslednjoj nedelji avgusta, pred početak školske godine. Prvi dan Letnjeg vašara je 23.  i trajaće do 27. avgusta. Radno vreme vašara biće od 10 do 21h.

”Velika su nam očekivanja, tu su i naši ljudi iz dijaspore, oni uvek posećuju naš vašar i očekujemo veliku posetu, čak i rekordnu ove godine” kaže Pljakić.

Zainteresovani izlagači, objašnjava on, već od utorka 30. jula mogu da se informišu o svim detaljima zakupa prostora i štanda za predstojeći Letnji vašar.

”U organizacionom smislu sve ostaje isto. Izložbeno-prodajni prostor biće u samoj dvorani, ali i ispred. Ova manifestacija ima i humanitarni karatkter pa će i ove godine po završetku Letnjeg vašara izlagači donirati robu koja će posredstvom Otvorene ruke biti distribuirana dalje” objašnjava Pljakić.

 

Senada Kalić

 

Podeli