DruštvoSportVesti

Prva utakmica Super lige u fudbalu odigraće se na Atletskom stadionu u Novom Pazaru

Komisija Fudbalskog saveza Srbije zvanično prihvatila Atletski stadion u Novom Pazaru kao teren koji ispunjava sve uslove za odigravanje utakmica Super lige Srbije u sezoni 2024/25. Ova odluka će se primeniti za prvi deo sezone a Novi Pazar će već ovog vikenda , u nedelju dočekati Spartak iz Subotice.

Prihvatanje Atletskog stadiona od komisije Fudbalskog saveza Srbije kao teren koji ispunjava sve uslove za odigravanje utakmica Super lige Srbije u sezoni 2024/25, odnosi se na prvi deo sezone. Jer se trenutno radi na sređivanje Gradskog stadiona.

“Imamo trenutno radove na Gradskom fudbalskom stadionu gde se izvodi postavljanje nove hibridne trave, odnosno najsavremenije podloge. Ova investicija će zaista zaokružiti sve investicije koje smo radili u proteklom periodu, a to se pre svega odnosi na sanaciju tribina, postavljanje novih stolica, sanaciju krova, mokrih čvorova i drugi prostori. Zaista će to biti bukvalno nov Gradski stadion”, kazao je za RTV Novi Pazar direktor Ustanove za sportEmir Mehmedović.

Izveštaj Komisije Fudbalskog saveza potvrđuje da je Novi Pazar grad sporta i da ima kvalitetnu sportsku infrastrukturu. Iako je ovaj teren alternativni on ispunjava sve uslove za igru u najelitnijem rangu.

“Ovde su se u prethodnom periodu izvodili radovi, pre svega, na velikim platformama, odnosno centralnu platformu za medijski blok za var sistem kao i bočne platforme za var sistem. Takođe radilo se na brojnim instalacijama optike kako bi se obezbedili uživo prenosi i obezbedio tehnički prijem za var sistem. U prošloj godini odradili smo projekat proširenja ovog travnog terena. Sada imamo optimalne dimenzije po UEFA standardima od 100 puta 64 linija a celokupna površina ove travnate površine iznosi 106 puta a 68m. Zaista možemo biti zadovoljni kako smo u jednom kratkom periodu odradili tako veliki posao i dobili potvrdan izveštaj od komisije Fudbalskog saveza Srbije ”, objašnjava Mehmedović.

Podsetimo Atletski stadion je trenažni centar fudbalskog tima Novi Pazar, gde svakodnevno borave i treniraju fudbaleri. Primarno je ovaj teren namenjen za atletičare iz Atletskog kluba Novi Pazar koji ovde treniraju kao i svi ostali sportisti.

“U sklopu ovog kompleksa imamo hotel sa preko 55 kreveta, saunu odnosno prostor za oporavak sportista, salon za zabavu i ugostiteljski deo. Znamo da u podtribinskom delu imamo i atletski tunel koji se koristi u zimskom periodu, odnosno kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se trening odradi. Mi imamo mogućnost da se to sprovodi u unutrašnjem delu, na jednoj velikoj površini. Zaista se ponosimo time. Takođe imamo i teretanu a pre neki dan smo završili kompletnu investiciju otvorenog malog bazena koji zatvara ovaj objekat, gde zaista imamo u potpunosti sve uslove”, rekao je Mehmedović.

U narednom periodu planirana je realizacija objekta Zavoda za sport i medicinu sporta kako bi se ovaj kompleks u potpunosti kompletirao. Kako istiću iz Ustanove za sport, Novi Pazar takođe se može pohvaliti konkretnom činjenicom m da ima dva stadiona na koja se mogu igrati utakmice Super lige.

 

 

A.A.

Podeli