DruštvoVesti

Nova igrališta u okviru projekta ”Građani se pitaju”

Grad Novi Pazar pozvao je građane, predstavnike mesnih zajednica, udruženja, organizacije civilnog društva, privrednike, stručnu javnost, predstavnike medija i druge zainteresovane aktere da uzmu učešće u javnim konsultacijama o Nacrtu odluke o uključivanju građana u budžetski proces kroz sprovođenje akcije ”Građani se pitaju”. Konsultacije će početi sutra u 11 časova u Kancelariji za mlade. Kroz akciju ”Građani se pitaju” reaaizovano je više projekata a ovih dana instalirana su nova igrališta u nekoliko novopazarskih naselja.

Još jedno igralište instalirano je u Novom Pazaru, u neposrednoj blizini Centra za socijalni rad. Ovo, ali i igrališta u Novopazarskoj banji i kod keja Raške već privlae mnoge mališane. Inicijator peojekta je inače upravnik nekih od zgrada koje se nalaze u blizini.

Instalacija igrlišta i uređenje prostora realizovani su kao deo projekta ”Građani se pitaju” finansiranog od strane grada Novog Pazara i švajcarske razvojne agencije Helvetas. Opredeljena sredstva premašila su iznos od prvenstveno predviđenih 16.5 miliona dinara, pa je grad Novi Pazar za ovu namenu dao oko 12 miliona dinara.

 

 

Senada Kalić

Podeli