DruštvoVesti

Uspešna letnja turistička sezona u Novom Pazaru

Novi Pazar, poznat po svojoj bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu, ovog leta beleži rekordan broj turista. Direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka, Elvir Bogućanin, izjavio je da Novi Pazar tokom letnjih meseci postaje prava turistička atrakcija, privlačeći posetioce iz svih delova sveta.

Letnja sezona je nadmašila sva očekivanja, a to pokazuju statistički podaci koji se redovno prate. Raznovrsnost turističke ponude i bogatstvo kulturno-istorijskih spomenika čine Novi Pazar neodoljivom destinacijom za turiste. Iako individualno dolaze iz gotovo svih zemalja sveta, organizovano najbrojniji su turisti iz Bosne i Hercegovine.

„Ovo leto je zaista posebno za Novi Pazar,“ rekao je Bogućanin. „Individualno turisti dolaze iz svih delova sveta – od Evrope i Azije, pa sve do Amerike i Australije. Takođe, zapažamo i veliki broj organizovanih poseta, među kojima prednjače turisti iz Bosne i Hercegovine”, kazao je Bogućanin.

Prema njegovim rečima, Novi Pazar je postao atraktivna destinacija zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji kulturno-istorijskih spomenika, gastronomije i autentičnog duhovnog nasleđa. Grad nudi brojne atrakcije, uključujući Stari Ras, Altun-alem džamiju i mnoge druge znamenitosti koje pričaju priču o bogatom multikulturalnom nasleđu ovog kraja.

Novi Pazar zasigurno je postao nezaobilazna tačka na turističkoj mapi, pružajući svim ljubiteljima kulture i istorije autentičan doživljaj.

 

Podeli