Društvo

SDP osuđuje laži i optužbe SPP-a protiv Mirsada Ljajića

Sandžačka demokratska partija (SDP) izrazila je zabrinutost zbog, kako navode, lažnih tvrdnji i neutemeljenih optužbi koje je Stranka pravde i pomirenja (SPP) iznijela protiv uglednog člana SDP-a i građanina Novog Pazara, Mirsada Ljajića, izjavio je na konferenciji za novinare Fahrudin Đekić.

“Izuzetno smo neprijatno iznenađeni i zatečeni zbog lažnih tvrdnji i optužbi koje su izrečene od strane SPP-a prema našem članu, Mirsadu Ljajiću, koji je poznat kao humanitarac i osoba koja nesebično pomaže ljudima u cijelom Sandžaku, a posebno u Novom Pazaru. Ovakvi napadi na njegov integritet su neprihvatljivi,” smatra Đekić.

Istakao je da SDP želi da Novi Pazar bude siguran grad gdje se ne događaju napadi na ličnu imovinu i integritet pojedinaca.

,,Osuđujemo način na koji pojedine političke partije pokušavaju koristiti nemile događaje za političke svrhe. Ono što se desilo sinoć na Hadžetu je razlog za zabrinutost svih građana Novog Pazara, ali i SDP-a. Tražimo od nadležnih organa da hitno otkriju ko je odgovoran za paljenje automobila. Jasno nam je zašto je Mirsad Ljajić meta – zato što je poznat po svojoj humanosti i brat je našeg lidera Rasima Ljajića. Očekivali smo smirivanje tenzija, ali SPP nastavlja sa politikom sukoba i blaćenja. Mi želimo promijeniti takav obrazac ponašanja i uspostaviti novu političku paradigmu u Sandžaku,” rekao je Đekić.

Đekić se osvrnuo i na navode o  neraščišćenim računima u vezi sa zelenaškim poslovanjem, što neki smatraju da je razlog paljenja automobila, te zatražio od nadležnih organa da istraže ove tvrdnje.

,,Nećemo dozvoliti unošenje nemira među građane i optuživanje uglednih građana Novog Pazara. Ovo pokazuje da Stranka pravde i pomirenja nema drugu politiku osim da se zasniva na podelama i sukobima, a mi ćemo to promijeniti u narednom periodu. Građani Novog Pazara su pokazali da sve manje vjeruju SPP-u, i mi ćemo se suprotstaviti lažima. Takva politika koja ne priliči našem narodu, gradu i Sandžaku neće imati perspektivu u budućnosti.” zaključio je Đekić.

Podsjećamo, u noći između srijede i četvrtka, automobil u vlasništvu aktiviste Stranke pravde i pomirenja zapaljen je ispred njegove porodične kuće.

 

Podeli