DruštvoVesti

Iz SPP-a teške optužbe na račun brata Rasima Ljajića

U noći između utorka i srede, automobil u vlasništvu funkcionera Stranke pravde i pomirenja, zapaljen je ispred njegove porodične kuće. Iz te stranke, a i na portalu Sandžakpress optužili su brata Rasima Ljajića za taj nemili događaj i izneli niz teških kvalifikacijana njegov račun.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja Edin Numanović tvrdi da je požar na automobilu funkcionera Stranke pravde i pomirenja Nermina Balije podmetnut. Događaj tvrdi ima političku pozadinu.

”Najoštrije osuđujemo ovaj čin političkog zastrašivanja Nermina Balije zbog njegovog nesebičnog angažmana u Stranci pravde i pomirenja. Gotovo smo sigurni da je ovaj čin potpuno politički motivisan jer je Balija i ranije dobijao usmene pretnje od istog lica kada je bio potencijalni kandidat za direktora u Ugostiteljsko turističkoj školi što se nije svidleo krugovima koji inače kadriraju direktorska i radna mesta u srednjim i osnovnim školama U Novom Pazaru” kazao  je Numanović.

On je pozvao nadležne organe da ispitaju okolnosti i kako je rekao istraži navode o umešanosti Mirsada Ljajića u ovaj događaj.

Tekst o navodnoj Ljajićevoj umešanosti u ovaj događaj objavio je portal Sandžak PRESS, blizak SPP-u, pozivajući se na nezvanična saznanja od neimenovanog izvora u policiji, optužujući ga još i da upravlja stranačkim kriminalom u oblasti zapošljavanja i upravljanju školama u Novom Pazaru.

Nermin Balija, koji je inače i potpredsednik povereništva Stranke pravde i pomirenja, tvrdi da je razlog njegova kandidatura za direktora Ugostiteljsko turističke škole.

”Kada se birao novi direktor pa sve do danas kada je i izabran konstantno imam šikaniranje, pretnje, diskriminaciju, mobing i slično. Za sve ovo što sam rekao imam i adekvatne dokaze u vidu raznih inspekcijskih službi gde sam to napismeno i dobio. Svaka moja tvrdnja, svaka pisana izjava koju sam uputio nadležnim institucijama bila je opravdana. Neku dokumentaciju ne mogu u ovom trenutku da vam pokažem zbog istrage koja se u policiji vodi ali će i to biti vrlo brzo obelodanjeno i vrlo brzo će se videti zbog čega i zašto je baš moj auto zapaljen” kazao je Balija.

Balija je još odgovarajući na novinarska pitanja negirao je da bi razlog palljenja automobila mogao biti davanje novca na kamatu i zelenaški dugovi što su objavili pojedini portali.

Na pitanje novinara ”da li je porodica Balija dala na kamatu novac porodici Džigal?” odgovorio da su takvi navodi neistiniti.

”Porodica Džigal nosi hleb u radnju mojih roditelja. Nikada nisam pio kafu, nikada, sa bilokojim pekarom, niti među njimaimam rođake prijatelejilina bilo koji način da mogu da me povežu na taj način, ali intencija i cilj je bio da skrenu pažnju i moje ime uljagaju, što nisu i neće uspeti. Istina je jedna i ona će vrlo brzo biti obelodanjena” kazao je Balija.

 

Podeli