DruštvoVesti

Uređenje platoa škole u Ribariću počeli

Počeli su radovi na uređenju platoa u dvorištu škole Meša Selimović u Ribariću. Ovaj projekat finanisra Ministarstvo turizma i omladine, a realizuje ga Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA. U toku su zemljani radovi i raščišćavanje kompletnog platoa.

U potpuno novom ruhu za decu, odrasle i posetioce biće uređen prostor oko škole u Ribariću u okviru kojeg će biti izgrađeni novi sadržaji. Igrališta za decu, teretana na otvorenom, kao i sportski tereni. Radovi na uređenju platoa škole Meša Selimović su počeli danas.

” Planirano je skidanje stare ograde i stare travnate površine, kao i starog mobilijara, armirano betonski radovi na izradi podloge, asfaltiranje i priprema trim staze oko čitavog platoa, izgradnja betonskih tribina za gledaoce,,⁠postavljanje nove ograde, ⁠postavljanje nove travnate površine na fudbalskom terenu, ⁠postavljanje gumene podloge za terene za košarku i odbojku, nabavka golova i potrebne opreme kao i obeležavanje fudbalskog terena, nabavka košarkaškog mobilijara, nabavka mobilijara za odbojkaški teren, nabavka i ugradnja klupa modernog dizajna i korpi za otpatke, nabavka mobilijara za dečije igralište (tobogani, ljuljaške, klackalice i sl), a i ⁠nabavka fitnes sprava za teretanu na otvorenom”, navodi se između ostalog u projektu.

Drektor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA zahvalio je ministru Huseinu Memiću kao i gospodinu Rasimu Ljajiću koji su dali predlog, sredstva i inicirali ovaj veoma značajan projekat.

Projekat kompletnog uređenja platoa je vredan 25 miliona dinara, a radove će pratiti stručni nadzor.

Podeli